Kako odabrati idealnu božićnu i novogodišnju rasvjetu

 

 

Novogodišnje ukrašavanje značajan je dio čarolije blagdanske sezone pred nama. Prvi korak u postizanju baš te čarolije je odabir idealne rasvjete prilagođene vašem prostoru i potrebama. Stoga, nakon višegodišnjeg iskustva u ukrašavanju gradova i privatnih prostora, nudimo vam nekoliko savjeta. 

 

Novogodišnja rasvjeta

 

Profesionalno ukrašavanje ulica

Za naglašavanje objekata, ukrašavanje parkova, ulica i izloga te izradu natpisa i oblika idealne su svjetleće cijevi. To su žaruljice spojene u serijsko-paralelnu kombinaciju koje se nalaze u obojenoj PVC cijevi. Karakterizira ih visoka trajnost (oko 100 000 sati), mala potrošnja električne energije (5 – 10 puta ovisno o boji), zanemarivo zagrijavanje i visoka estetika. Naglašavanjem kontura zgrada one za tren postaju upečatljive, a parkovi i ulice postaju mjesta ispunjena čarolijom. U većim poslovnim prostorima i eksterijerima, naravno, nezaobilazni su i stožasti borovi

 

Svjetleća cijev i oblici

 

Vanjski blagdanski ukrasi 

Za nešto raskošniju novogodišnju rasvjetu idealne su svjetleće zavjese i sige. To su nizovi LED žarulja i žaruljica međusobno spojeni u razne oblike. Ovakva rasvjeta stvara toplu atmosferu te svečani ugođaj eksterijera. Prigodna je za ukrašavanje balkona, izloga, velikih staklenih površina, parkova i sličnih prostora. 

 

Svjetleća zavjesa

 

Božićna rasvjeta za krov

Za ukrašavanje krovova, nadstrešnica te ukrašavanje premosta preko ulica odličan odabir su svjetleće sige. Svjetleće sige sastoje od vertikala različite duljine čime i postižu željeni efekt. Transformacija koju čine u prostoru je impresivna zbog čega su čest odabir za blagdansko ukrašavanje gradova ali i kao božićni ukrasi za kuće. 
 

Svjetleće sige

 

Blagdanska rasvjeta za poslovne prostore 

Za poslovne subjekte osobito je važno blagdansko dekoriranje. Za jednostavno blagdansko dekoriranje izloga preporučamo dvožilne ili trožilne svjetleće cijevi koje će ga elegantno naglasiti, a dostupne su u bijeloj, žutoj, plavoj, zelenoj i crvenoj boji.
Svjetlećim cijevima može se jednostavno uokviriti izlog, a i oblikovati neki prigodni oblik. Slično uređenje za Božić možete napraviti i svjetlećim linijama. Njih je moguće produljivati na potrebnu duljinu, a razmak između žaruljica je deset centimetara. Želite li malo drukčije uređenje za Božić i blagdane, tu su i razni svjetleći 2D i svjetleći 3D oblici

 

Svjetleći 3D oblik