Božićno ukrašavanje doma – savjeti i ideje!

 

Postavljanje božićne rasvjete za mnoge je važna tema tijekom sezone blagdana. Božićni dekor, ukrasne led lampice, ukrašavanje doma i poslovnih prostora doprinose posebnom doživljaju blagdanske sezone u kojoj se već nalazimo. Kako biste postigli upravo željeni efekt, potrebno je planiranje. U nastavku donosimo ideje i savjete kako isplanirati božićno ukrašavanje kuće, stana i poslovnih prostora.

 

Svjetleće sige i svjetleći oblik

 

Lampice za van

Prije svega, važno je unaprijed odrediti koja dekorativna rasvjeta odgovara vašem prostoru. Ako planirate novogodišnje ukrašavanje vanjskih prostora prvi je korak da odredite gdje biste ih točno željeli postaviti. Svjetleće LED zavjese idealne su za božićno ukrašavanje zgrada i kao božićni ukrasi za ograde, dok će led sige odlično ukrasiti krovove. 

 

Svjetleći 3D oblik

 

Ako pak želite malo drukčije ukrase, tu su svjetleći dekorativni oblici poput 3D snjegovića, saonica ili poklona u travi! S njima je važno ne pretjerati osim ako ne ciljate na postizanje pravog blagdanskog kiča. 

 

Praktična blagdanska rasvjeta

Za mnoge najpraktičnije rješenje upravo su svjetleće led linije i svjetleće led sige idealne za naglašavanje kontura zgrada i čest odabir za božićno ukrašavanje poslovnih prostora. Dodatna im je prednost što efektno izgledaju i ako se postave na vanjska ili unutarnja božićna drvca ili bilo koji predmet odnosno objekt koji želite istaknuti. Možda će to upravo biti bicikl umotan u lampice i postavljen na drvo kao što smo imali prilike učiniti na karlovačkom Adventu. 

 

Svjetleća linija

 

Božićne dekoracije za dom

Božić je mnogima najljepše doba u godini, a dekoriranje doma neizostavan je dio blagdanske čarolije. Ideja za blagdansko ukrašavanje doma je mnogo. Netko će prednost dati minimalizmu i decentnim ukrasima, dok je mnogo i poklonika šarenila i razigranih detalja. Mašne, trakice, kuglice, girlande, svijeće ili svjetleće LED sige samo su neke od ideja i ukrasa koje možete iskoristiti kako bi u svoj dom unijeli blagdanski ugođaj. Prilikom odabira dekorativnih ukrasa poželjno je unaprijed odrediti boju. 

 

Božićne dekoracije kuglice

 

Zlatna, srebrno siva i bijela, nijanse su koje spadaju u najčešći odabir, no sve veću popularnost za ukrašavanje imaju intenzivne boje poput roze, crvene, narančaste, smeđe ili crne u kombinaciji sa svjetlijim tonovima. Kada je riječ o božićnom dekoriranju, svakako ne možete pogriješiti, prepušteno je vašem osobnom stilu i ukusu, bez obzira volite li decentno ili maksimalno šareno. Za inspiraciju, pogledajte našu ponudu božićne dekoracije.